onsdag 19 december 2012

Vegetariska tacorullar

Härhemma blev det köttfri måndag med tacos! Blev positivt överraskad till de här vegetariska rullarna och det var som vilken taco-kväll som helst! Välj själv hur starkt du vill ha med önskad mängd jalapeños.

Rullarna i formen...
  • 6 st stora Tortillabröd
Fyllning
  • 500 g Keso
  • 1 Röd Paprika
  • 2-3 bitar Green hot Jalapeño (tex Santa Maria)
  • 150 g riven Ost
  • 1 påse Tacokrydda
  • Svartpeppar
Sås
  • 3 dl Vatten
  • 2-3 bitar Green hot Jalapeño (tex Santa Maria)
  • 3 msk Tomatpuré
  • 2 msk Olivolja
  • 3 msk Salsa
  • 2 dl Creme Fraiche
  • ½ tsk Salt
    ...på med sås och ost...
  • 1 msk Oregano
Gör så här
  • Starta ugnen på 225°
  • Börja med såsen
  • Blanda vatten, tomatpuré, olja, salsa, salt, oregano och finhackad jalapeño i en kastrull
  • Koka upp och låt koka på svag värme ca 10 minuter
  • Tillsätt creme fraichen och rör ut till en jämn sås
  • Ställ såsen åt sidan
  • Finhacka paprikan och jalapeños till fyllningen
  • Blanda keso, paprika, jalapeños, tacokrydda och drygt hälften av osten i en bunke
  • Lägg en sträng med fyllning mitt på varje tortillabröd och rulla ihop
  • Lägg rullarna tätt mot varandra i en ugnsfast form
  • Häll över såsen
  • Strö över resten av den rivna osten
  • Gratinera i ugnen ca 15 minuter (tills allt får fin färg)
 
Ät och njut!!
Servera tillsammans med dina favorit-taco-tillbehör!!
Skönt att få värma upp inför julen med väldigt o-julig mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar