- 1 stor (ca 700 g)Kålrot
- 2-3 (ca 150 g)Morötter
- 5-7 (ca 500 g) Potatisar
- Vatten eller kokspad från Fläsklägg (eller annat tillbehör)
- 100-150 g Smör (kan uteslutas)
- Salt och Vitpeppar
- Skala kålrot och morot
- Skär i ca 2x2 cm stora bitar
- Lägg i en kastrull
- Täck med vatten eller kokspad
- Koka upp och låt koka under lock i 10 minuter
- Skala potatisen och skär i bitar
- Lägg i potatisen (fyll på med mer vatten eller kokspad om det behövs)
- Låt koka ytterligare 20 minuter (under lock)
- När rotfrukter och potatis är mjuk kan du hälla av vattnet (OBS!! Spar minst 5 dl kokvatten)
- Mosa eller pressa potatis och rotfrukter
- Rör ihop till ett mos
- Tillsätt smöret och låt det smälta i moset
- Tillsätt kokvatten och rör ihop till önskad konsistens
- Krydda med salt och vitpeppar
Som ett fluffigt moln ;) |
Servera tillsammans med kokt fläsklägg!! Sååå underskattat gott!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar