Men den här blev i alla fall farligt god!! Godare än den traditionella till och med ;)
Ca 40 st
- 1 dl Ljus Sirap
- 1 dl Vispgrädde
- 1 dl Strösocker
- 1 msk Kakao
- 1 msk Smör
- Blanda sirap, grädde, socker och kakao i en kastrull
- Koka upp och låt stormkoka till temperaturen når 125° (130° = hård knäck)
- Tag från värmen
- Rör ner smöret
- Häll upp i knäckformar
- Ställ knäcken svalt
När jag kokar knäck använder jag numera alltid termometer...
Första året när jag använde det kokade jag knäcken som jag kokat tidigare år... Den fick småputtra timme in och timme ut med kulprov då och då... det tog en hel evighet...
Året efter tänkte att "det får bära eller brista, nu ska det bli knäck" så jag lät det hela stormkoka med termometer i kastrullen. Ca 10 minuter sen var temperaturen nådd!
Summa summarum = Stormkoka!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar