Såhär i vintertider är citrus helt rätt men varför inte prova med en annan frukt i botten framåt sommaren...
4 port
- 4 Clementiner eller 2 Apelsiner
- 250 g Kesella Vanilj
- 1 dl Vispgrädde
- 25 g Vit choklad
- ev 1 msk Apelsinlikör
- Vispa grädden
- Om du vill ha likör i desserten blandar du den nu med kesellan
- Vänd försiktigt ner kesellan i grädden
- Skala citrusen med kniv (så du kan skära bort allt det vita)
- Skär citrusen i bitar
- Lägg frukten i botten på portionsskålar eller dessertglas
- Klicka över moussen
- Låt stå i kylen ca 1 timme
- Toppa med riven choklad innan servering
Vill du ha mer citrussmak på moussen kan du riva skalet
och blanda ner i kesellan innan du skär frukten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar