söndag 30 december 2012

Kesellamousse med citrus

En liten god lördagsdessert som enkelt rördes ihop för att sedan vila i kylen en timme och sedan avnjutas!!!
Såhär i vintertider är citrus helt rätt men varför inte prova med en annan frukt i botten framåt sommaren...


4 port
  • 4 Clementiner eller 2 Apelsiner
  • 250 g Kesella Vanilj
  • 1 dl Vispgrädde
  • 25 g Vit choklad
  • ev 1 msk Apelsinlikör
Gör så här
  • Vispa grädden
  • Om du vill ha likör i desserten blandar du den nu med kesellan
  • Vänd försiktigt ner kesellan i grädden
  • Skala citrusen med kniv (så du kan skära bort allt det vita)
  • Skär citrusen i bitar
  • Lägg frukten i botten på portionsskålar eller dessertglas
  • Klicka över moussen
  • Låt stå i kylen ca 1 timme
  • Toppa med riven choklad innan servering


Vill du ha mer citrussmak på moussen kan du riva skalet
 och blanda ner i kesellan innan du skär frukten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar