En bortglömd rätt som vi blev påminda om för några veckor sen och det var sååå himla gott att jag skrev in det på vår matplanering på en gång!!
![]() |
Inte så vacker men ack så god!! |
- Fläsklägg (rimmad)
- 4 Lagerblad
- 8 Kryddpepparkorn
- 8 Vitpepparkorn
- 1 Gul lök
- ½ tsk Torkad Timjan
- Lägg fläskläggen i en stor kastrull
- Täck med vatten
- Ställ på spisen och koka upp
- När vattnet kokat upp bildas en massa skum
- Häll av vattnet och skummet
- Låt läggen ligga kvar i kastrullen
- Häll på nytt vatten
- Skala och klyfta löken
- Lägg lök och kryddor i vattnet
- Koka upp
- Låt koka på låg värme 1½-2 timmar (det kan inte koka för länge... desto längre, desto mörare!)
- Tag upp läggen ur kokvattnet och låt svalna något
- Rensa bort svål, ben och allt annat som inte är "kött"
![]() |
Koka tills köttet är mört och släpper från benet |
Servera tillsammans med rotmos!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar