Ganska många moment men många går att förbereda sen är det bara "monteringen" kvar och då går det ganska fort...
Gott blev det i alla fall, tapenaden och de stekta champinjonerna gav den där extra smakupplevelsen tyckte jag!
Börja med tomatsåsen... eller gör den redan dagen innan... Den ska nämligen helst koka 1 timme.
Tomatsås
- 3 st burkar Krossade Tomater
- 2 st Vitlöksklyftor
- 1 Gul Lök
- 1 tärning Grönsaksbuljong
- Oregano & Basilika
- Salt
- Skala och finhacka löken
- Häll de krossade tomaterna i en kastrull
- Tillsätt den hackade löken
- Pressa ner vitlöken
- Tillsätt grönsaksbuljong, salt och kryddor efter smak och tycke
- Låt koka ca 1 timme
- 100 g Keso
- 3 dl riven Parmesanost
- 1 Ägg
- 10 st Champinjoner (smör eller olja till stekning samt salt och vitpeppar)
- 1 Paprika
- 1 Squash
- 1 dl Tapenade
- 1 pkt Lasagneplattor (gärna färska)
- 2 dl riven ost
- Skiva champinjonerna
- Hetta upp smör eller olja i en panna
- Stek svampen på ganska hög temperatur under omrörning
- Låt de få lite färg i pannan och krydda med salt och peppar
- Blanda keso, riven parmesan och ett ägg i en bunke
- Skala och skiva squashen
- Ansa och strimla paprikan grovt
- Hit kan du förbereda, nu är det bara att "montera" lasagnen kvar
- Starta ugnen på 225° (200° om du har "torra" lasagneplattor eftersom de kräver lite längre tid i ugnen)
- Bred ett lager med tomatsås i botten på en ugnsfast form
- Lägg ett lager lasagneplattor
- Bred ytterligare ett lager tomatsås
- Lägg på den skivade squashen och den stekta svampen
- Lägg ett lager lasagneplattor
- Bred ut hälften av kesoröran
- Lägg ett lager lasagneplattor
- Häll på hälften av den kvarvarande tomatsåsen
- Klicka ut tapenaden så jämnt som möjligt över såsen
- Lägg ut den strimlade paprikan
- Lägg ett lager lasagneplattor
- Bred ut resten av kesoröran
- Lägg på sista lagret med lasagneplattor
- Häll på resterande tomatsåsen
- Gratinera lasagnen i ca 20 minuter (med de torra plattorna kan det behövas längre tid)
- Tag ut lasagnen och bred ut 2 dl ost på toppen
- Gratinera i ytterligare 10 minuter (har du använt torra plattor kan du nu höja temperaturen så lasagnen och osten får lite fin färg och yta på slutet)
Dags att hugga in!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar