Ljuvligt goda, snabbakat och roligt att baka med barnen! Knåda ihop en deg och steka i torr stekpanna, såklart är de godast nygräddade och lite varma :) Mmmmm...
Det här blev 16 st bröd, dubbla satsen om du vill göra mer.
Gör så här
- Rör ihop de torra ingredienserna
- Tillsätt sirap och filmjölk
- Knåda ihop till en smidig deg
- Dela degen i 16 lika stora delar
- Kavla ut tunna kakor på mjölat bakbord (kavla så tunt du vill eller kan)
- Värm en stekpanna (jag använde gjutjärn) på medelvärme
- Stek bröden på båda sidor i den torra pannan, steg någon/några minuter per sida
- Lägg åt sidan för att svalna (jag lindade in dem i en handduken annars torkar de i kanterna)
På min 12-gradiga spisplatta gräddade jag på mellan 4-6:an...
Någon/några minuter mer sida... vänd och kika på dem...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar