lördag 8 december 2012

Mjukt tunnbröd

Fick ett infall och lite baklust och bakade lite mjukt tunnbröd!
Ljuvligt goda, snabbakat och roligt att baka med barnen! Knåda ihop en deg och steka i torr stekpanna, såklart är de godast nygräddade och lite varma :) Mmmmm...
Det här blev 16 st bröd, dubbla satsen om du vill göra mer.

  • 2½ dl Filmjölk
  • 2 msk Sirap
  • 1 tsk Brödkrydda
  • ½ tsk Salt
  • ½ tsk Bikarbonat
  • 6 dl Rågsikt
Gör så här
  • Rör ihop de torra ingredienserna
  • Tillsätt sirap och filmjölk
  • Knåda ihop till en smidig deg
  • Dela degen i 16 lika stora delar
  • Kavla ut tunna kakor på mjölat bakbord (kavla så tunt du vill eller kan)
  • Värm en stekpanna (jag använde gjutjärn) på medelvärme
  • Stek bröden på båda sidor i den torra pannan, steg någon/några minuter per sida
  • Lägg åt sidan för att svalna (jag lindade in dem i en handduken annars torkar de i kanterna)


 
På min 12-gradiga spisplatta gräddade jag på mellan 4-6:an...
Någon/några minuter mer sida... vänd och kika på dem...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar