tisdag 18 december 2012

Kokostoppar

Idag firas kakans dag!! Om det är den mjuka kakan, eller småkakan låter jag vara osagt. Eller kanske ännu bättre, du kan välja själv vilken du vill fira eller fira dem båda :)

Jag firar i alla fall med att experimentera i köket med en sorts müsli-kaka (eller müsli-bar kanske)
och er firar jag med att ge er receptet på kokostopparna som bjöds i söndags!!

Bästa hjälpredan
i köket ;)
  • 75 g Smör
  • 1 dl Strösocker
  • 1 Ägg
  • 200 g Kokos
  • 1-2 msk Citronsaft
Gör så här
  • Starta ugnen på 175°
  • Smält smöret
  • Vispa ägg och socker pösigt
  • Häll i det smälta smöret, kokosen och citronsaften
  • Blanda samman allt till en smet
  • Klicka ut smeten till toppar på en bakplåtspappersklädd plåt (fingrarna är utmärkta hjälpmedel för att forma till fina toppar)
  • Grädda i ugnen ca 15 minuter
  • Låt kakorna svalna på plåten


 
För att lyxa till dem kan du smälta 100-150 g mörk choklad och doppa dem i när de svalnat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar