Härhemma är det i alla fall så på helgerna att frukosten serveras någon/några timmar efter att första ögonen öppnats... Välling mättar de små medans vi vuxna kan skrota runt och få lite sysslor gjorda eller bara myser i soffan. Denna tid ger alltså utrymme för att röra ihop och grädda ett bröd.
Jag kunde i alla fall inte hålla mig när jag fick receptet... Hade inte alla ingredienser hemma så det blev några ändringar... Här bjuder jag på min version!
- 5 dl Vetemjöl
- 2 dl Grovt Rågmjöl
- 2 dl Havregryn
- 1 msk Bikarbonat
- 1 tsk Salt
- 5 dl Fil
- ½ dl Sirap
- 1 dl Russin
- 1 (normalstor) riven morot
- Starta ugnen på 180°
- Rör samman alla torra ingredienser
- Tillsätt fil, sirap, russin och den rivna moroten
- Rör samman allt till en smet
- Använd 1 stor eller 2 små limpformar som du klär med bakplåtspapper
- Fördela smeten i formen/formarna
- Ställ in i ugnen och grädda 1 timme
- Tag ut och låt svalna på galler
Kvällslyx med nybakat med brie!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar