måndag 11 juni 2012

Snabb lasagne med Ricotta

Veckans vegetariska... Eller förra veckans, tidig Lördagmiddag! Gott och enkelt och tomatröran var hur god som helst!! Den vill jag använda mer!

 
Tomathacket... innan Ricottan
  • 1 pkt lasagneplattor (gärna färska)
  • 2 msk Smör
  • 3 msk Vetemjöl
  • 5 dl Mjölk
  • 100 g Parmesan
  • 250 g Ricotta
  • 8 stora Tomater
  • ½ kruka färsk Basilika
  • 1 Rödlök
  • 3 Vitlöksklyftor
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Sätt ugnen på 200°
  • Finriv parmesanosten
  • Smält smöret i en kastrull
  • Vispa ner mjölet
  • Tillsätt lite av mjölken och vispa tills du har en klumpfri sås
  • Häll i resten av mjölken och koka upp under omrörning
  • Tag kastrullen från värmen
  • Rör ner två tredjedelar av den rivna parmesanosten
  • Finhacka rödlök, vitlök och tomater och lägg i en bunke
  • Blanda ner ricottaosten
  • Finhacka basilikan och rör ner
  • Smaksätt med salt och peppar
  • Tag fram en ugnsfast form
  • Varva lasagneplattor, tomatröra och ostsås tills formen är fylld
  • Strö resten av parmesanosten överst
  • Gratinera i ugnen 20-30 minuter tills lasagnen får fin färg


Servera med en god grönsallad



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar