Tomathacket... innan Ricottan |
- 1 pkt lasagneplattor (gärna färska)
- 2 msk Smör
- 3 msk Vetemjöl
- 5 dl Mjölk
- 100 g Parmesan
- 250 g Ricotta
- 8 stora Tomater
- ½ kruka färsk Basilika
- 1 Rödlök
- 3 Vitlöksklyftor
- Salt och Peppar
- Sätt ugnen på 200°
- Finriv parmesanosten
- Smält smöret i en kastrull
- Vispa ner mjölet
- Tillsätt lite av mjölken och vispa tills du har en klumpfri sås
- Häll i resten av mjölken och koka upp under omrörning
- Tag kastrullen från värmen
- Rör ner två tredjedelar av den rivna parmesanosten
- Finhacka rödlök, vitlök och tomater och lägg i en bunke
- Blanda ner ricottaosten
- Finhacka basilikan och rör ner
- Smaksätt med salt och peppar
- Tag fram en ugnsfast form
- Varva lasagneplattor, tomatröra och ostsås tills formen är fylld
- Strö resten av parmesanosten överst
- Gratinera i ugnen 20-30 minuter tills lasagnen får fin färg
Servera med en god grönsallad |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar