Veckans vegetariska, passade både stor och liten! (alltid bra betyg när de små äter...)
- 300 g Svamp (champinjoner och kantareller använde jag)
- ½ Purjolök
- ½ Gul lök
- 2 Vitlöksklyftor
- 2 msk Vetemjöl
- 2 dl Mjölk
- 4 dl Grädde
- 1 msk ljus Japansk soja
- ½ dl färk Persilja och färsk Basilika
- Salt och Svartpeppar
- Olivolja till stekning
- Skär svampen i skivor
- Hacka lök och purjolök
- Hetta upp olivolja i en panna (wokpanna)
- Fräs lök, och svamp
- Pressa i vitlöken
- Fräs några minuter under omrörning
- Strö över mjölet och rör runt
- Häll över mjölken och rör runt
- Tillsätt grädden och låt puttra några minuter
- Finhacka örterna och rör ner i pannan
- Salta och Peppra
Servera med nykokt pasta förslagsvis Penne.
Rör ihop pasta och pastasås om du vill eller servera separat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar