måndag 4 juni 2012

Jordärtskockssoppa

Här kommer ett vegetariskt recept... åt det dock för någon vecka sedan ;)

Hade köpt hem de här små knölarna till en helt annan rätt som de till slut inte hamnade i... Så något fick jag klura ut att använda dem till... Fantasin var kanske inte så "outside-the-box" men klassisk och god... och en tre-rätters mitt i veckan var ganska trevligt ;)


(4 förrättsportioner)

  • 400 g Jordärtskockor
  • 1 Potatis (ca 60 g)
  • 5 dl Vatten
  • 1 Schalottenlök
  • 1 dl Grädde
  • 3-4 msk Vitt vin (kan uteslutas)
  • 1 msk Hönsbuljong/fond
  • Gräslök
  • Salt och Vitpeppar
Gör så här
  • Skala potatis och jordärtskockor
  • Skär i bitar
  • Skala och hacka löken
  • Koka upp vatten med buljongen/fonden
  • Lägg i potatis, jordärtskockor och lök och koka ca 30 minuter tills de är mjuka
  • Mixa allt med mixerstav (eller i en blender)
  • Späd med grädde och eventuellt vin
  • Smaksätt med salt och peppar
  • Koka soppan några minuter
  • Finhacka eller klipp gräslöken
  • Häll upp soppan i tallrikar
  • Strö över gräslöken
Servera!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar