Kallas också Melanzane Parmeggiani... lite aptitligare än auberginegratäng kanske...
- 1 kg Aubergine
- 1 kruka färsk Basilika
- 500 g Mozzarella
- 100 g Parmesanost
- 1 sats Tomatsås (tex den du hittar om du klickar här)
- Olja till stekning
- Salt
- Skiva auberginen
- Salta dem och lägg i press i 3 timmar under tyngd
- (Gör tomatsåsen)
- Starta ugnen på 200°
- Skölj försiktigt auberginen
- Torka bort salt och så mycket vätska som möjligt
- Hetta upp rikligt med olja i en panna
- Stek (eller nästan fritera) auberginen tills den blir gyllenbrun
- Skär mozzarellan i stora kuber
- Riv parmesanosten
- Tag fram en ugnsfast form
- Varva aubergine, tomatsås, ost och basilika
- Gratinera i ugnen 30-40 minuter tills gratängen fått fin färg
Lite färgrann sallad på tallriken så blev den lite vackrare och till och med godkänd av barnen... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar