lördag 9 juni 2012

Örtkryddad fläskfilégryta

Hade ett recept som inspiration men avvek lite här och där och resultatet blev en kanongod vardagsgryta som gick förvånansvärt snabbt att tillaga. Jag tror att jag till och med tar med den till fest och piffar upp med lite färska örter och något annat som jag får klura på...

  • 700 g Fläskfilé
  • 250 g Champinjoner
  • 1 Gul lök
  • 2 dl Grädde
  • 2 dl Vatten
  • Köttbuljong
  • ½ tsk torkad Timjan
  • ½-1 tsk torkad Dragon
  • Salt och Peppar
  • Smör eller olja till stekning
  • (maizenamjöl)
Gör så här
  • Putsa fläskfilén och skär i bitar
  • Finhacka löken
  • Skär svampen i stora bitar
  • Hetta upp en panna med smör eller olja
  • Bryn köttet i omgångar, salta och peppra
  • När allt kött är brynt, lägg i en större gryta
  • Häll på vatten, buljong och grädde
  • Låt puttra 5-7 minuter under lock
  • Fräs lök och svamp tills löken blir blank och svampen blir lite mjuk (i pannan du använde till köttet)
  • Häll över lök och svamp i grytan
  • Krydda med örter
  • Smaka av med eventuellt mer salt och peppar
  • För en något tjockare konsistens, red med maizenamjöl utrört i lite vatten
  • Låt puttra någon minut

Servera med kokt potatis eller ris



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar