- 700 g Fläskfilé
- 250 g Champinjoner
- 1 Gul lök
- 2 dl Grädde
- 2 dl Vatten
- Köttbuljong
- ½ tsk torkad Timjan
- ½-1 tsk torkad Dragon
- Salt och Peppar
- Smör eller olja till stekning
- (maizenamjöl)
- Putsa fläskfilén och skär i bitar
- Finhacka löken
- Skär svampen i stora bitar
- Hetta upp en panna med smör eller olja
- Bryn köttet i omgångar, salta och peppra
- När allt kött är brynt, lägg i en större gryta
- Häll på vatten, buljong och grädde
- Låt puttra 5-7 minuter under lock
- Fräs lök och svamp tills löken blir blank och svampen blir lite mjuk (i pannan du använde till köttet)
- Häll över lök och svamp i grytan
- Krydda med örter
- Smaka av med eventuellt mer salt och peppar
- För en något tjockare konsistens, red med maizenamjöl utrört i lite vatten
- Låt puttra någon minut
Servera med kokt potatis eller ris |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar