4 portioner
- 2 Gelatinblad
- 1½ dl Vispgrädde
- 2 msk Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 3½ dl Naturell yoghurt
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter
- Koka upp grädde med socker och vaniljsocker
- Vispa tills sockret lösts upp
- Tag från värmen
- Krama ur gelatinbladen
- Lägg i den varma grädden
- Vispa tills gelatinbladen smält
- Tillsätt yoghurt och vispa/rör till en slät kräm
- Häll upp i portionsglas
- Låt stå kallt minst 2 timmar
Idag toppades pannacottan med rabarberkompott som smaksatts med stjärnanis (lakritssmak)
Lägg i 2 st stjärnanis medans kompotten kokar, tag bort dem innan servering
(OBS! I det länkade receptet är kompotten beräknad för 2 portioner)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar