Pajen kom tidigare än väntat.
Pajdeg
- 3 dl Vetemjöl
- 150 g kylskåpskallt Smör
- 1-2 msk iskallt Vatten
- 1 knivsudd Salt
- Nyp ihop smör, mjöl och salt
- Tillsätt eventuellt vatten så degen "går ihop"
- Låt vila i kylskåp 1 timme
Fyllningen:
- 500 g Köttfärs
- Salt och Peppar
- Smör eller olja till stekning
- 200 g Vit sparris (fryst eller på burk)
- 1-2 msk Smör
- 2½ msk Vetemjöl
- ca 2 dl Grönsaksbuljong (Vatten + tärning/fond)
- 1 dl Grädde
- Salt och Peppar
- ev riven ost att toppa pajen med
Gör så här
- Bryn köttfärsen i smör eller olja
- Salta och peppra
- Ställ åt sidan
- Smält smör i en kastrull
- Vispa ner mjölet
- Späd med buljongen under omrörning
- Tillsätt grädden
- Låt koka upp
- Smaka av med salt och peppar
- Skär sparrisen i cm långa bitar
- Lägg i sparrisen och hetta upp stuvningen
Gör nu pajen:
- Sätt ugnen på 175°
- Tryck ut hälften av pajdegen i en form
- Kavla ut den andra hälften till ett lock
- Bred ut köttfärsen på degen
- Häll sparrisstuvningen över
- Strö eventuellt riven ost över
- Lägg på "locket"
- Gratinera i ugnen tills pajen fått fin färg (15-20 minuter)
Servera med en god grönsallad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar