Nästa gång blir det lite mer tillbehör också...
- 500 g lax
- 1 msk finhackad chili (tex Spansk peppar)
- Rivet skal av 1 lime
- 2 msk pressad lime
- 1 msk japansk soja
- 1 msk finriven ingefära
- ½ msk honung
- Sätt ugnen på 200°
- Rör ihop ingredienserna till marinaden
- Lägg laxen i en ugnsfast form
- Häll marinaden över laxen och låt stå en stund (passa på att göra avokadokrämen)
- Säll in laxen i ugnen i 15-25 minuter beroende på storlek på biten (dela fisken i bitar för att minska tillagningstiden)
- 2 avokador
- 1 msk wasabi (på tub)
- 1 msk färskpressad lime
- 1 krm salt
- Gröp ur avokadon med sked
- Mosa "köttet" med en gaffel
- Rör i övriga ingredienser
Vi serverade laxen tillsammans med basmatiris och ångkokad broccoli.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar