lördag 19 oktober 2013

Risplättar

Hemma hos oss blir det ofta ris över när middagen/lunchen är uppäten och matlådorna fixade... Blev därför så glad när jag hittade det här receptet :-) Risplättar! Dessutom blev barnen glada som fick efterrätt mitt i veckan ;-)
Nästa test blir att testa om stekta risplättar "håller" för att frysas...

(Jag använde en plättlagg när jag stekte och då blev det 17 st plättar...)




  • 1 Ägg
  • 2 dl Mjölk
  • 1 dl Vetemjöl
  • 3 dl kokt kallt ris
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • Smör till stekning

Gör så här

  • Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en smet
  • Häll i riset
  • Tillsätt salt och vaniljsocker
  • Vispa till en jämn smet
  • Stek plättarna i smör, gärna i en plättlagg



Här blev det kalla plättar med äppelmos och vispad grädde efter maten! Mycket uppskattat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar