onsdag 1 februari 2012

Tomatpasta med bacon

Såg den här maträtten på något Brittiskt matlagningsprogram för något år sen.
Lagade den strax därefter... sen föll den i glömska... tills nu :)
Gott, lätt att variera och minsta möjliga arbetsinsats ;) Vardagsmiddag, check!

Åkte och storhandlade, kom hem och drygt en halvtimme senare står middagen på bordet. Tummen upp!

  • 1 pkt Bacon (140 g)
  • 5 st Tomater
  • Olivolja
  • Basilika
  • Oregano
  • Salt och Peppar
Gör så här
  • Sätt ugnen på 200°
  • Dela tomaterna på hälften
  • Lägg halvorna i en ugnsfast form
  • Ringla över olja
  • Krydda med örter (tex basilika och oregano)
  • Salta och peppra
  • Ställ in i ugnen ca 20 minuter (tills det börjar dofta från tomaterna som tv-kocken sa)
  • Medans tomaterna lagas i ugnen hinner man förbereda resterande delar
  • Stek bacon (jag föredrar ganska hårt stekt) lägg på hushållspapper för att rinna av
  • Koka pastan
  • När tomaterna är klara i ugnen ta ut dem och häll dem i en serveringsskål (som allt får plats i inklusive pastan) glöm inte oljan och vätskan i formen!
  • Mosa tomaterna med en sked eller gaffel
  • Häll ner pastan i tomatsåsen och vänd runt
  • Strö över det stekta baconet



Servera med riven parmesan och grönsaker

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar