Lagade den strax därefter... sen föll den i glömska... tills nu :)
Gott, lätt att variera och minsta möjliga arbetsinsats ;) Vardagsmiddag, check!
Åkte och storhandlade, kom hem och drygt en halvtimme senare står middagen på bordet. Tummen upp!
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°
- Dela tomaterna på hälften
- Lägg halvorna i en ugnsfast form
- Ringla över olja
- Krydda med örter (tex basilika och oregano)
- Salta och peppra
- Ställ in i ugnen ca 20 minuter (tills det börjar dofta från tomaterna som tv-kocken sa)
- Medans tomaterna lagas i ugnen hinner man förbereda resterande delar
- Stek bacon (jag föredrar ganska hårt stekt) lägg på hushållspapper för att rinna av
- Koka pastan
- När tomaterna är klara i ugnen ta ut dem och häll dem i en serveringsskål (som allt får plats i inklusive pastan) glöm inte oljan och vätskan i formen!
- Mosa tomaterna med en sked eller gaffel
- Häll ner pastan i tomatsåsen och vänd runt
- Strö över det stekta baconet
Servera med riven parmesan och grönsaker
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar