Inte särskilt svår att göra men den kräver framförhållning eftersom det tar en stund att koka kolasåsen.
- 1 burk Kondenserad mjölk
- 100 g Smör
- 250 g Digestive kex
- 2 Bananer
- 3 dl Vispgrädde
- Kakao
- Tag av etiketten av burken (med den kondenserade mjölken)
- Lägg burken oöppnad i en kastrull
- Täck med vatten och koka upp
- Låt koka i ca 3 timmar (fyll upp med vatten då och då så att burken alltid är täckt)
- Låt burken svalna
- Sätt på ugnen 175°
- Mixa smör och kex
- Tryck ut till pajbotten i en pajform
- Grädda i ca 10 minuter
- Öppna konservburken och bred ut mjölken/kolakrämen ovanpå.
- Låt svalna
- Skiva bananerna och fördela dem över kolakrämen
- Vispa grädde och bred ut över bananerna
- Pudra över kakao
Gör något i förväg då den blir bättre när den får "sätta sig" i kylen en stund!
Ät och njuuut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar