lördag 25 februari 2012

Het pasta med pepparstekt kyckling

Tanken var pasta med lax och pinjenötter idag... men någon hade visst tagit sista laxbiten ur frysen... undrar vem? ;)

Fick lite snabbt tänka om och valet föll på kyckling.
Använde återigen folie, ugn och stekning... har testat några gånger nu och resultatet blir väldigt bra!

  • Hela pepparkorn (jag använde rosé, grön, vit, svart och kryddpeppar)
  • Kycklingfilé
    Pepparstekt kyckling
    
  • Salt
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Sätt ugnen på 175°
  • Krossa pepparkornen i en mortel
  • Salta kycklingen och klappa in pepparkrosset på båda sidor
  • Hetta upp smör eller olja i en panna
  • Stek kycklingen på båda sidorna i några minuter
  • Ös några gånger (med smöret/oljan i pannan)
  • Linda in filéerna i aluminiumfolie
  • Lägg i en ugnsfast form
  • Ställ in i ugnen i ca 20 minuter
  • Tag ur folien och skiva precis innan servering



Pastan är något av en ny favorit!
 Klicka här för recept men som sagt idag blev det kyckling istället för räkor.


Paprika, chili, vitlök...
synd att det inte är en doftblogg ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar