Vi brukar hjälpas åt att fylla våra cannelloni, ett väldigt roligt sätt att involvera hela familjen i köket.
- Cannellonirör
- 1 förp (ca 250 g) Ricottaost
- 150 g Spenat
- 150 g Fetaost
- 4 dl Creme Fraiche
- Salt och Peppar
Gör så här
- Mixa samman alla ingredienserna (utom rören) till en ganska slät smet
- Smaka av med salt och peppar
- Häll smeten i en stor plastpåse eller en spritspåse
- Klipp ett hål i hörnet på plastpåsen
- Spritsa smeten in i rören
- Lägg de fyllda rören i en ugnsfast form
- Häll på ostsås (se recept nedan)
- och eventuell tomatsås (se recept nedan)
- Gratinera i ugnen tills pastan är känns klar (20-30 minuter)
Ostsås
- 4 msk Vetemjöl
- 7 dl Mjölk
- 40 g Smör
- Vit tryffelolja
- 1 dl Riven ost
- Salt och Pepar
Gör så här
- Vispa ut mjölet tillsammans med lite av mjölken i en kastrull
- Tillsätt resten av mjölken
- Koka såsen några minuter
- Smaksätt med tryffelolja, salt och peppar
- Rör ner osten och tag kastrullen från plattan
Tomatsås
- 1 burk Krossade eller hela tomater
- 1 msk Olivolja
- 1 msk Tomatpuré
- 2 Vitlöksklyftor
- 2 tsk Honung
- Salt och Svartpeppar
- 1 näve färska örter eller 1-2 tsk torkade
Gör så här
- Pressa vitlöksklyftorna i en skål/bunke
- Tillsätt alla ingredienser utom örterna
- Mixa samman med en stavmixer (alternativt kör i en matberedare/blender)
- Finhacka de färska örterna och mixa ner i såsen
- Använder du torkade örter, rör i dem på slutet (det blir lätt grått om du mixar)
Ibland använder vi bara ostsås i "gratängen" och ibland både ost- och tomatsås.
Helt beroende på tid och "lust".
Prova dig fram till din favorit!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar