Antar att det finns mängder av recept på tzatziki... men det här är vårt sätt att göra den.
- ½ Gurka
- 4-5 dl Turkisk yoghurt
- 1-2 Vitlöksklyftor (beroende på storlek)
- ½-1 msk Olivolja
- Salt och Peppar
- Skär gurkan på längden och skrapa ur kärnhuset med en sked
- Riv gurkan på grövsta sidan på ett rivjärn
- Lägg i en sil eller ett durkslag och strö över salt
- Låt stå ca 15 minuter för att släppa så mycket vätska som möjligt
- Krama ur gurkan ordentligt och lägg i en skål
- Tillsätt yoghurt och pressa i vitlök
- Rör runt
- Smaksätt med olivolja och peppar (och ev mer salt om det behövs)
Preciiiis så ska det göras. Utan olivolja ingen lycka.
SvaraRaderaKram Cecilia
En god olja gör susen!! Gör av med olivolja på löpande band ;)
RaderaFick dessutom en liten present av svärmor häromveckan... En kallpressad rapsolja från Julita... Mumma!!