tisdag 21 februari 2012

Tanjas kycklinggryta

En kycklingfavorit vars recept jag fick av en vän för flera år sen och har sen dess lagats många gånger!

  • 300 g kycklingfilé
  • ½ purjolök
  • 5 dl creme fraiche
  • 1 dl vitt vin
  • 100 g Kvibille Gräddädelost
  • Salt och peppar
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Skär kycklingen i bitar
  • Bryn bitarna i smör eller olja i en panna
  • Salta och peppra
  • Lägg den brynta kycklingen i en skål och ställ åt sidan
  • Hacka purjolöken
  • Fräs löken i smör eller olja i en stor panna eller gryta
  • Häll på vinet
  • Rör ner creme fraichen
  • Tillsätt kycklingen
  • Hetta upp grytan och låt puttra en stund
  • Smaka av med salt och peppar
  • Smula ner osten
  • Rör runt och låt osten smälta


Servera med ris och grönsaker av valfri sort

Höll på att glömma det viktigaste... toppa med Valnötter!! Kanongott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar