I veckan blev det en gratäng enligt konstens alla regler... Lite jobb, men det är det värt!
- Potatis
- Gul lök
- Vitlök
- Grädde
- Mjölk
- Smör
- Salt och Peppar
- Gör så här
- Skala potatisen
- Skiva eller finhacka löken
- Skiva potatisen
- Hetta upp smör i en stor kastrull
- Fräs lök och pressad vitlök i smör
- Häll på hälften mjölk hälften grädde och koka upp
- Salta och peppra (det ska ska smaka aningens översaltat då blir det lagomt när det är klart)
- Tillsätt potatisen (gräddmjölken skall nå till ungefär hälften av potatisen)
- Koka på svag värme en stund tills gräddmjölken blir lite tjockare (några minuter)
- Stjälp upp allt i en ugnsfast form
- Gratinera i 30-40 minuter
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar