tisdag 29 maj 2012

Vaniljyoghurt med rabarberkompott

Nu har det blivit en hel del desserter... Har provat lite olika kombinationer och alla har varit väldigt goda... Kan inte utnämna någon direkt vinnare.
Här kommer en snabblagad och enkel dessert! Inte heller särskilt onyttig så vill man äta den till mellanmål så tycker jag att man kan göra det med gott samvete ;)

Receptet är för 2 portioner (dubbla om du behöver)
Vaniljyoghurt
  • 3 dl Naturell yoghurt (jag använde matyoghurt för det var det som fanns i kylen)
  • 2 tsk Vaniljsocker
Gör så här
  • Blanda yoghurt med socker
  • Häll i portionsglas och ställ in i kylen

Rabarberkompott
  • 80 g Rabarber
  • 2 tsk Strösocker
  • 2 msk Vatten
Gör så här
  • Skölj och skär rabarbern i bitar
  • Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp
  • Koka på svag värme i några minuter tills rabarbern är mjuk
  • Tag från värmen och låt svalna


Lägg några skedar kompott i yoghurtglasen
Toppa gärna med lite honungsrostad havre och riven vit choklad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar