Här kommer en snabblagad och enkel dessert! Inte heller särskilt onyttig så vill man äta den till mellanmål så tycker jag att man kan göra det med gott samvete ;)
Receptet är för 2 portioner (dubbla om du behöver)
Vaniljyoghurt
- 3 dl Naturell yoghurt (jag använde matyoghurt för det var det som fanns i kylen)
- 2 tsk Vaniljsocker
- Blanda yoghurt med socker
- Häll i portionsglas och ställ in i kylen
Rabarberkompott
- 80 g Rabarber
- 2 tsk Strösocker
- 2 msk Vatten
- Skölj och skär rabarbern i bitar
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp
- Koka på svag värme i några minuter tills rabarbern är mjuk
- Tag från värmen och låt svalna
Lägg några skedar kompott i yoghurtglasen
Toppa gärna med lite honungsrostad havre och riven vit choklad
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar