Kycklingen skall tas fram ur frysen och lergrytan läggas i blöt... sen är det bara att köra!
- 1 Hel kyckling
- 1 Gul lök
- 1 Röd chilifrukt
- 3 Vitlöksklyftor
- (½ Röd lök, kan uteslutas)
- 1½ dl Vitt vin
- Kycklingbuljong
- Salt och Peppar
- Skiva lök och vitlök
- Finhacka chilin
- Torka av kycklingen med hushållspapper
- Salta och peppra rikligt, klappa gärna in kryddorna
- Lägg kycklingen i lergrytan
- Lägg på lök, chili och vitlök
- Häll vinet i botten på lergrytan
- Häll i kycklingbuljongen (om det är fond) eller smula ner en tärning
- Lägg på locket och ställ in i kall ugn
- Slå på ugnen på 225°
- Låt stå i ugnen ca 1½ timme
- Skär i kycklingen för att försäkra dig om att den är klar
Servera med ris och grönsaker och kanske en kall sås tex tzatziki
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar