Ångrar nu att jag inte gjorde fler, det är så bra att ha i frysen att kunna värma på när det blir mat-panik... men å andra sidan, hade jag gjort fler så hade vi säkert ätit upp dem med :)
- 400 g Nötfärs
- 4 msk Ströbröd
- 1 msk Potatismjöl
- 1½ dl Mjölk
- 1½ tsk Salt
- 1 Ägg
- 1 msk finhackad Gul lök
- Svartpeppar
- Smör till stekning
- Blanda Ströbröd, potatismjöl och mjölk i en bunke
- Låt stå minst 10 minuter
- Blanda ner nötfärs och salt
- Tillsätt ägg, peppar och lök
- Arbeta samman till en välblandad smet
- Forma smeten till köttbullar (eller biffar)
- Hetta upp en stekpanna med rikligt med smör
- Stek köttbullarna på medelhög värme tills de är brynta runt om
Lägg inte för många bullar/biffar i pannan, stek några i taget och lägg över dem i en annan panna på lägre värme så de hålls varma
Sen behöver det inte krånglas till... potatismos och sås... enklast är godast!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar