Det här var nämligen vår mors-dag middag... Lyxade med löjrom och pepparrot till pajen ;)
- 1 sats Pajdeg
- 500 g Oskalade räkor
- 2 dl Creme Fraiche
- 1 dl Majonnäs
- 1 msk Chilisås
- 1 krm Tabasco
- 5 cm Purjolök
- Dill
- 3 st Avocado
- Salt och Peppar
- Starta ugnen på 175°
- Tryck ut pajdegen i en form
- (Klä in kanterna med aluminiumfolie vilket hindrar degen att "falla" ner)
- Grädda pajskalet i ca 20 minuter (eller tills det får lite färg)
- Tag ut pajskalet och låt svalna
- Skölj och finhacka purjolöken
- Skala och grovhacka räkorna
- Blanda creme fraiche, majonnäs, chilisås och tabasco
- Rör ner räkor och purjolök
- Krydda med dill, salt och peppar
- Häll röran i pajskalet
- Skär avocadon i klyftor/skivor
- Täck pajen med avocado
- Klicka ut löjrom och finriv pepparrot över pajen för en extra lyxig smakupplevelse
Köp räkor med skal och skala själv!! Finns inga genvägar... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar