Sen finner jag också en viss tillfredsställelse i att veta vad som finns i min mat... Läsa innehållsförteckningar gör mig mörkrädd ibland, E hit och E dit... och vilka ska man undvika??
- 2-3 Äggulor
- ½ msk Citronsaft
- 1 msk Dijonsenap
- 3-4 dl Rapsolja (varmpressad, som är neutral i smaken. Går att göra med kallpressad men får då en viss smak av oljan)
- 2 krm Salt
- 1 krm Vitpeppar eller Cayennepeppar (eller lite av båda)
- Lägg alla ingredienser utom olja i en skål
- Börja vispa (för hand eller med elvisp)
- Tillsätt oljan i en tunn stråle under vispningen
Är du orolig att majonnäsen är på väg att skära sig, sluta häll olja och vispa runt ordentligt så du ser att ingredienserna "går ihop". Fortsätt därefter att hälla olja och vispa!
Förvara i kylen.
Här kryddad med torkad dragon och färsk persilja |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar