Riktig thai... Blev riktigt stolt över att det smakade "riktigt"... Starkt och kanske inte den barnvänligaste maträtten men väldigt gott för oss vuxna som gillar lite sting ;)
200 g Äggnudlar
1 Schalottenlök
50 g Färsk Spenat
½ Lime
2 Kycklingfiléer (ca 300 g)
3 cm lång bit Ingefära
2 Vitlöksklyftor
½-1 röd Chilifrukt
1 msk Röd Currypasta
4 dl Kokosmjölk
4 dl Vatten
1 tärning Hönsbuljong
1-2 msk Fisksås
1 msk Olja
Gör så här
Skär lime i tunna skivor
Skala och skär tunna skivor av lök, vitlök och ingefära
Finhacka chilin (tag bort kärnor och mellanväggar för att minska styrkan)
Lägg strimlorna var för sig åt sidan
Skär kycklingen i tunna skivor
Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen
Låt nudlarna rinna av i ett durkslag
Skölj spenaten och låt rinna av
Fördela nudlar, spenat, lime och lök i portionsskålar
Hetta upp olja i en wokpanna
Fräs vitlök i pannan
Lägg i ingefäran
Tillsätt currypastan och mosa ut den med en slev
Låt fräsa en stund så currypastan börjar "bubbla"
Tillsätt lite kokosmjölk i taget och rör ut currypastan ordentligt innan du häller i mer
När all kokosmjölk är utrörd, tillsätt vattnet
Tillsätt buljongtärningen
Låt koka upp
Häll i fisksåsen
Lägg i kycklingbitarna och låt soppan koka i 5-7 minuter
Smaka av, tillsätt ev mer fisksås
Häll soppan i portionsskålarna
Låt soppan stå och dra i 2 minuter innan servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar