Laksa på kyckling
Riktig thai... Blev riktigt stolt över att det smakade "riktigt"... Starkt och kanske inte den barnvänligaste maträtten men väldigt gott för oss vuxna som gillar lite sting ;)
- 200 g Äggnudlar
- 1 Schalottenlök
- 50 g Färsk Spenat
- ½ Lime
- 2 Kycklingfiléer (ca 300 g)
- 3 cm lång bit Ingefära
- 2 Vitlöksklyftor
- ½-1 röd Chilifrukt
- 1 msk Röd Currypasta
- 4 dl Kokosmjölk
- 4 dl Vatten
- 1 tärning Hönsbuljong
- 1-2 msk Fisksås
- 1 msk Olja
Gör så här
- Skär lime i tunna skivor
- Skala och skär tunna skivor av lök, vitlök och ingefära
- Finhacka chilin (tag bort kärnor och mellanväggar för att minska styrkan)
- Lägg strimlorna var för sig åt sidan
- Skär kycklingen i tunna skivor
- Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen
- Låt nudlarna rinna av i ett durkslag
- Skölj spenaten och låt rinna av
- Fördela nudlar, spenat, lime och lök i portionsskålar
- Hetta upp olja i en wokpanna
- Fräs vitlök i pannan
- Lägg i ingefäran
- Tillsätt currypastan och mosa ut den med en slev
- Låt fräsa en stund så currypastan börjar "bubbla"
- Tillsätt lite kokosmjölk i taget och rör ut currypastan ordentligt innan du häller i mer
- När all kokosmjölk är utrörd, tillsätt vattnet
- Tillsätt buljongtärningen
- Låt koka upp
- Häll i fisksåsen
- Lägg i kycklingbitarna och låt soppan koka i 5-7 minuter
- Smaka av, tillsätt ev mer fisksås
- Häll soppan i portionsskålarna
- Låt soppan stå och dra i 2 minuter innan servering
- Strö chilistrimlorna på toppen
|
Smaklig måltid!! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar