lördag 5 maj 2012

Cheescake

För någon månad sen så hittade jag ett recept på en cheescake som jag provade, idag fick jag tillfälle att göra den igen och då med lite justeringar. Resultatet... två av efterättsätarna gillade tydligen inte cheescake i vanliga fall... och de tog två bitar var... Tar det som ett tecken på att det blev bra ;)



  • 3 dl Grädde
  • 3 Ägg
  • 3 dl Turkisk yoghurt
  • 1½ dl Florsocker
  • 2 tsk Vaniljsocker
  • 200 g Philadelphiaost
  • 8-10 Digestive kex
  • Hallon (eller andra bär)
Gör så här
  • Vispa grädden hårt, ställ in i kylen
  • Separera äggvitan från gulan
  • Vispa vitan till ett hårt skum, ställ in i kylen
  • Blanda äggula, florsocker, vaniljsocker, yoghurt och philadelphiaosten till en jämn smet
  • Vänd ner äggvitan i smeten
  • Vänd ner grädden i smeten
  • Rör försiktigt till en jämn smet
  • Klä in en form (ex. springform) med plastfolie
  • Häll smeten i formen
  • Ställ i frysen i minst 5 timmar
  • Krossa digestivekexen
  • Lägg kexen uppepå "kakan"
  • Vänd upp kakan på ett fat (låt kakan stå framme i minst 10 minuter före servering)
  • Lägg ett berg av hallon (eller andra bär) på cheescaken före servering



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar