fredag 13 april 2012

Laxpasta med pinjenötter

Fick improvisera lite till middag, men med mitt favorit-pasta-recept som grund.
Väldigt gott!! Middagen hamnade på bordet i ett nafs, perfekt!!
  • 400 g Laxfilé (skinn- och benfri)
  • 1 Morot
  • 1 Vitlöksklyfta
  • ½ Röd chilifrukt
  • 1 näve Ruccola
  • 1 dl riven Parmesan
  • ½ näve Pinjenötter
  • Salt och Peppar
  • Smör eller olja till stekning
Gör så här
  • Finhacka chili och vitlök
  • Riv osten på finaste sidan på rivjärnet
  • Skär laxen i kuber ca 1x1 cm
  • Riv moroten på grövsta sidan på rivjärnet
  • Hetta upp smör eller olja i en panna
  • Fräs vitlök och chili
  • Tillsätt den rivna moroten och pinjenötterna och fräs någon minut på medelvärme
  • Tillsätt laxen och fräs några minuter
  • Salta och peppra
  • Koka pastan under tiden, spara någon deciliter av pastavattnet innan du häller av den
  • Vänd ner parmesan och ruccola
  • Häll ev på lite pastavatten om det behövs
  • Vänd ner den nykokta pastan i "laxpannan"
Servera omgående!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar