Fick improvisera lite till middag, men med mitt favorit-pasta-recept som grund.
Väldigt gott!! Middagen hamnade på bordet i ett nafs, perfekt!!
- 400 g Laxfilé (skinn- och benfri)
- 1 Morot
- 1 Vitlöksklyfta
- ½ Röd chilifrukt
- 1 näve Ruccola
- 1 dl riven Parmesan
- ½ näve Pinjenötter
- Salt och Peppar
- Smör eller olja till stekning
Gör så här
- Finhacka chili och vitlök
- Riv osten på finaste sidan på rivjärnet
- Skär laxen i kuber ca 1x1 cm
- Riv moroten på grövsta sidan på rivjärnet
- Hetta upp smör eller olja i en panna
- Fräs vitlök och chili
- Tillsätt den rivna moroten och pinjenötterna och fräs någon minut på medelvärme
- Tillsätt laxen och fräs några minuter
- Salta och peppra
- Koka pastan under tiden, spara någon deciliter av pastavattnet innan du häller av den
- Vänd ner parmesan och ruccola
- Häll ev på lite pastavatten om det behövs
- Vänd ner den nykokta pastan i "laxpannan"
Servera omgående!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar