onsdag 4 april 2012

Ugnsbakad lax med blomkålsris

Blev lite av snabbmat idag trots att det var planerat... Vår hemhjälp "Inga" hade nämligen inte tagit fram laxen ur frysen ;)
Startade ugnen på lite lägre temperatur och ställde in laxen fryst så den fick både tinas och tillagas på samma gång vilket kan vara ett bra tips om ni också råkar ut för frysta råvaror ;)

  • Laxfilé
  • Blomkål
  • Salt och peppar
  • Vatten
Gör så här
  • Starta ugnen på 175°
  • Lägg laxen i en ugnsfast form
  • Salta och peppra
  • Tillaga i ugnen 15-25 minuter beroende på laxens storlek
  • Riv blomkålen på grövsta sidan på rivjärnet
  • Koka upp välsaltat vatten i en kastrull
  • Häll ner den rivna blomkålen 
  • Koka i 10 sekunder!
  • Häll av blomkålen i sil eller durkslag
  • Riven blomkål
  • Servera genast!








Lax, blomkålsris, ångkokade haricot verts tillsammans med sommarsåsen
Mycket god middag!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar