Solklar göra igen!! Skriver nog upp den redan nu...
- 200-300 g Champinjoner
- ca 500 g Fläskfilé
- 2 dl Vatten
- 4 dl Grädde
- 2 Schalottenlökar
- 3-4 msk Kantarellfond
- Salt och Vitpeppar
- Putsa och skär fläskfilén i bitar
- Bryn, salta och peppra köttet i omgångar och lägg åt sidan
- Finhacka löken
- Fräs löken i en gryta
- Lägg i köttet
- Tillsätt vattnet och fonden
- Häll på ungefär hälften av grädden
- Lägg på locket och låt puttra på svag värme
- Häll i resten av grädden och smaka av med salt och peppar
- Tillsätt mer fond om det behövs
- Skär champinjonerna i stora bitar
- Bryn champinjonerna i en panna
- Toppa grytan med den brynta svampen innan servering
Servera med potatis eller ris och grönsaker
Snabb som blixten, fram med kameran innan det tog slut... |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar