tisdag 10 april 2012

Vit chokladpastej

Såklart var jag tvungen att göra chokladpastejen med vit choklad också! Inte fullt så mäktig som den gjord på mörk choklad men riktigt, riktigt god!! Passar utmärkt med lite hallon på toppen, eller kanske rentav en "hallonsås" för att bryta av det söta med något syrligt.

  • 150 g Vit choklad
  • 2½ dl Creme Fraiche
  • 2 tsk Strösocker
Gör så här
  • Smält chokladen i vattenbad
  • Blanda creme fraiche och socker i en kastrull
  • Koka upp och rör runt till en slät "sås"
  • Tag från värmen
  • Vänd ner den smälta chokladen och rör runt så allt blandas till en jämn smet
  • Häll upp i portionsglas 
  • Ställ in i kylen minst 2 timmar


Vit chokladpastej med hallon och knäckflarn närmast i bild   

3 kommentarer:

  1. Hörrö bruden, borde vi inte kunna göra dessa fast mini (tänk tapas ;)) till plastbyttepartyt?! PUSS!

    SvaraRadera
  2. Absolut!! Som amuse bouche (typ... du som bott i Frankrike)

    SvaraRadera
  3. Tummen upp!! Åhh. kommer drömma om choklad och fikabröd i 2 veckor till :P Har räknat au att det är 6 st som bokat in sig, 4 som väntar. Får se om fler dyker upp. Har katalogerna på kontoret! Mycket fint ;)

    SvaraRadera