lördag 14 april 2012

Halloncupcakes med chokladfrosting

Kommer att titulera dessa små godingar som mina egna cupcakes! Hörde i förbigående att man kan ha fil istället för mjölk i muffinsen... och tänk där i kylen stod en paket med laktosfri fil (en liten lämning från påskbesöket) inget som vi i vanliga fall äter så den kommer att stå där och bli gammal innan jag häller ut den... om inte... kanske funkar att baka muffins på?? Svaret blev: JA!
Saftiga och goda och smeten blev så fast att den kunde "klickas" i formarna snarare än att hällas så därför blev det 12 höga fina muffinsar som smakade utsökt!

  • 100 g Smör
  • 2 Ägg
  • 1½ dl Strösocker
  • 1 tsk Vaniljsocker
  • 2 dl Fil
  • 4 dl Vetemjöl
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 nypa Salt
  • 24 Hallon (frysta eller färska)
Gör så här
  • Starta ugnen på 200°
  • Smält smöret
  • Ställ smöret åt sidan att svalna något
  • Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke
  • Vispa socker och ägg till en porös och fluffig smet
  • Häll filen i smöret
  • Vispa ner fil och smör i äggsmeten
  • Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet
  • Fördela i muffinsformar (jag fick 12 st medelstora)
  • Tryck ner 2 hallon i varje muffins (se till så smeten täcker dem)
  • Grädda i ugnen 15-20 minuter
  • Tag ut ur ugnen och låt svalna på galler

Chokladfrosting
  • 50 g rumsvarmt Smör
  • 2 dl Florsocker
  • 2 msk Kaffe
  • 4 tsk Kakao
  • 1 tsk Vaniljsocker
Gör så här
  • Blanda de torra ingredienserna
  • Rör ner i det mjuka smöret
  • Tillsätt kaffet
  • Rör ihop till en jämn smet
  • Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna
  • Ställ in i kylen innan servering



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar