Saftiga och goda och smeten blev så fast att den kunde "klickas" i formarna snarare än att hällas så därför blev det 12 höga fina muffinsar som smakade utsökt!
- 100 g Smör
- 2 Ägg
- 1½ dl Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 2 dl Fil
- 4 dl Vetemjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 1 nypa Salt
- 24 Hallon (frysta eller färska)
- Starta ugnen på 200°
- Smält smöret
- Ställ smöret åt sidan att svalna något
- Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke
- Vispa socker och ägg till en porös och fluffig smet
- Häll filen i smöret
- Vispa ner fil och smör i äggsmeten
- Tillsätt de torra ingredienserna och rör till en jämn smet
- Fördela i muffinsformar (jag fick 12 st medelstora)
- Tryck ner 2 hallon i varje muffins (se till så smeten täcker dem)
- Grädda i ugnen 15-20 minuter
- Tag ut ur ugnen och låt svalna på galler
Chokladfrosting
Gör så här
- Blanda de torra ingredienserna
- Rör ner i det mjuka smöret
- Tillsätt kaffet
- Rör ihop till en jämn smet
- Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna
- Ställ in i kylen innan servering
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar