Nu fick den spela ensam huvudroll till middag och då får man ta en extra stor bit ;)
Hade lyxen av att få använda egenplockade kantareller... men receptet är på färska champinjoner... men "man tager vad man haver"
Pajdeg
- 3 dl Vetemjöl
- 150 g kylskåpskallt Smör
- 1-2 msk iskallt Vatten
- 1 knivsudd salt
- Nyp ihop mjöl, salt och smör i en bunke
- Tillsätt vatten i den mängd så degen precis går ihop (ta lite i taget)
- Låt pajdegen vila i kylen ca 1 timme
- 200 g färska Champinjoner
- 1 Purjolök (ca 3 dl strimlad)
- 4 Ägg
- 3 dl Mjölk
- 200 g riven Ost (3-4 dl)
- Smör
- Salt och Peppar
- Sätt ugnen på 200°
- Tryck ut pajdegen i en form
- Förgrädda i ca 12 minuter
- Strimla purjolöken
- Skiva svampen
- Fräs purjolök och svamp i smör i en stekpanna
- Blanda ägg, mjölk, och ost
- Krydda med salt och peppar
- Lägg purjolöken och svampen i det förgräddade pajskalet
- Häll över ägg/mjölken
- Ställ in i ugnen och grädda i ca 35 minuter
Servera med en matig sallad, eller kanske lite ångkokade haricot verts!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar