Med alla tillbehör... Den så kallade garneringen och kokt potatis så blev den här maträtten eller måltiden precis så där bra som jag anade! (trots den lilla läsmissen som resulterade i överflöd av sidfläsk) Herr Morberg levererar...
Det här är beräknat för 7-8 portioner:
- 1 kg Högrev
- 50 g rökt Sidfläsk (handla gärna i delikatessdisken...)
- 1 stor Morot
- 100 g små Gula lökar
- 100 g Champinjoner
- 2 msk Rapsolja
- 2-3 Vitlöksklyftor
- ½ dl Vetemjöl
- 1 flaska vin (Bourgogne 750 ml)
- ½ Sockerbit
- 1 kryddbukett med 1 Lagerblad, 1 Timjanskvist och några Persiljekvistar
- Salt och Peppar
- 100 g rökt Sidfläsk
- 100 g små Gula lökar
- 100 g Champinjoner
- ½ dl hackad Persilja
- Tag fram en stor gryta
- Skär sidfläsket i grova skivor
- Lägg fläsket i botten på grytan på ganska låg värme så det "smälter"
- Skala morötter och lök
- Skär morötterna, löken och champinjonerna i grova bitar
- Lägg ner i grytan med sidfläsket
- Skär högreven i stora bitar (ca 4x4 cm)
- Bryn köttet i en separat stekpanna (bryn i omgångar)
- Lägg det brynta köttet i grytan
- Pressa (eller hacka) vitlöken ner i grytan
- Pudra över mjölet
- Rör om
- Häll på vinet och låt koka upp
- Tag bort skummet som blir på ytan
- Salta och peppra
- Lägg i sockerbiten
- Bind ihop persiljan och timjan till en bukett (använd steksnöre eller bomullsgarn)
- Lägg i buketten samt ett lagerblad
- Rör om och låt grytan sjuda minst 1 timme (tag upp en köttbit och känn om det är mört)
- Hit kan grytan förberedas!
- Skär fläsket och champinjonerna i tärningar till toppingen
- Skala löken
- Bryn toppingen/garneringen i en separat stekpanna
- Tillsätt toppingen och den hackade persiljan strax innan servering
Kanske inte den vackraste... men gott gotti gott gott! |
Servera med kokt potatis och goda grönsaker... och såklart samma vin i grytan som i glasen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar