fredag 20 april 2012

Sugarpaste


Det här blir spännande
När du vill ha en riktigt vit tårta (inte den gul/beiga färgen som marsipan ger) eller inte tycker om eller tål marsipan är sugarpaste ett perfekt tårttillbehör!
Dessutom går den att färga till önskad färg... Önskemålet inför 3-års tårtan var en lila... Ok, röd och blå hushållsfärg borde bli lila... Är man så "klantig" att man frågar vilken färg så får man stå sitt kast ;) Nästa gång ger jag nog lite mer begränsade alternativ...

  • 3 Gelatinblad
  • ¾ dl Vit sirap
  • 1½ tsk Rapsolja (varmpressad)
  • ca 6 dl Florsocker
  • ev Hushållsfärg
En lila tårta beställd
en lila tårta levererad!!
Gör så här
  • Lägg gelatinbladen i en bunke med rikligt med kallt vatten ca 10 minuter
  • Värm sirap och olja försiktigt (OBS! inte koka)
  • Krama ur gelatinbladen
  • Lägg bladen i den varma vätskan
  • Rör tills de lösts upp
  • Om du vill färga "pasten" häll rikligt med färg i vätskan
  • Mät upp florsocker i en stor bunke
  • Tillsätt vätskan
  • Rör ihop så mycket det går
  • För att "få ihop" degen lägg i en plastpåse eller plastfolie och knåda
  • Låt vila i kylen (gärna över natten)
  • Tag ut degen i god tid
  • Kavla till önskad storlek


Det blev lila... Nu är det dags att kavla till ett "tårtlock"

 Blev otroligt nöjd med resultatet!! Gör om en till söndagskalaset tror jag... Kavlas något tunnare och förhoppningsvis har jag tid att göra lite dekorationer av det som blev över :)

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar