Kommer absolut att göras igen, det bästa är att man kan använda vilken fisk som helst fryst som färsk vilket förenklar det hela de dagar när planerna kanske hamnar lite på ända...
Ska experimentera lite mer med proportionerna, hade lite svårt att få dem att hålla ihop ibland under stekningen.
- 500 g Vit fisk (färsk eller fryst
- 1 Gul lök
- 2 Ägg
- ½ dl Ströbröd
- 1½ dl Mjölk
- 2 Kokta potatisar
- Dill
- Salt och Peppar
- Smör eller olja till stekning
- Blanda ströbröd och mjölk
- Finhacka fisken
- Finhacka löken
- Bryn två tredjedelar av löken i lite olja eller smör
- Tillsätt både den stekta löken och den råa löken till fisken
- Blanda ströbröd/mjölken med den kokta potatisen och mosa samman
- Blanda ner bröd/mjölk/potatis i "fiskfärsen"
- Tillsätt äggen och blanda samman till en jämn smet (OBS Använder du fryst fisk räcker det med att använda gulorna)
- Krydda smeten med dill, salt och peppar
- Forma smeten till "köttbullar" eller biffar och stek i rikligt med smör eller olja
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar