För mig är inkokt lax vår och kanske lite påsk...
Så onödigt gott, dessutom snabblagat ;) Perfekt att förbereda om du vill äta laxen kall, vilket nästan kan vara godare än varm/ljummen.
- Lax
- 1 l Vatten
- 1 msk Socker
- 1 msk Salt
- 2 msk Ättikssprit (12%)
- 1 Lagerblad
- 6 st Vitpepparkorn
- ½ Gul lök
- Skala och skiva löken grovt
- Blanda vatten, socker, salt och ättikssprit i en vid kastrull (eller traktörpanna)
- Tillsätt peppar, lagerblad och lök
- Koka upp lagen och låt koka ca 3 minuter
- Skär laxen i portionsbitar
- Lägg i laxbitarna i spadet
- Låt spadet koka upp igen och lyft genast bort från värmen
- Lägg på ett lock och låt laxen svalna i spadet
Servera med kokt potatis och en god kall sås... tex Sommarsås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar