Eftersom man använder marinaden när man tillagar allt i ugnen gör det att den blir väldigt god och nästan som buljongkokt. En blandning mellan pytt i panna och sjömansbiff på ett grekiskt sätt :-) Väldigt gott och absolut göra-igen-mat!
Perfekt bjud-rätt om man är många! Fram med långpannan och fyll den... med lite smått och gott ;-)
Marinad
- Fläskfilé
- 1½ dl Olja (jag använde 2 delar olivolja 1 dl rapsolja)
- 3 st Vitlöksklyftor
- 1½ tsk Sambal Oelek
- 2 msk Soja
- ½ tsk Salt
- ½ tsk Svartpeppar
Gör så här
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden i en skål eller påse
- Lägg ner köttet i marinaden och låt stå över natten
Pytt-i-panna
- 5-7 Potatisar
- 2 Paprikor (en röd och en gul)
- 1 Rödlök
- 2 Tomater
- 150 g Fetaost
- Starta ugnen på 200°
- Skala potatisen
- Skär potatisen i stora tärningar
- Förkoka potatisen i välsaltat vatten 3-5 minuter
- Häll av potatisen och lägg i botten på en ugnsfast form eller långpanna
- Skär paprikan i grova bitar
- Skiva tomaterna
- Lägg grönsakerna ovanpå potatisen
- Skiva löken och lägg på
- Tag fram köttet
- Tag ur köttet ur marinaden (OBS! Spara marinaden)
- Skär köttet i bitar (ca 2x2 cm)
- Lägg köttet överst i ugnsformen/långpannan
- Häll marinaden över allt
- Smula fetaosten överst
- Ställ in i ugnen och tillaga ca 30 minuter
Såklart serverades den grekiska pyttipannan tillsammans med en grekisk tzatziki och ett glas vin :-)
(dock inte grekiskt)
I brist på fläskfilé tog jag kyckling, fungerade lika bra!
SvaraRadera