Eftersom huvudrätten går ganska snabbt att både förbereda och laga är det en bra plan att koka upp pastavattnet från början så man är "i fas"
Järpar redo! |
- ½ Zucchini
- 1 Paprika (röd eller gul)
- 1 Gul lök
- 500 g Nötfärs
- 100 g riven Ost
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 burk krossade Tomater
- 2 tsk Flytande honung
- ½ dl Mjölk
- 1 msk torkad Oregano
- 1 tärning Kycklingbuljong (eller motsvarande mängd fond)
- Färsk Basilika (ca ½ kruka)
- Salt och Peppar
- Olja till stekning
Gör så här
- Blanda nötfärs med mjölk och riven ost i en bunke
- Salta och peppra ordentligt (ca 3/4 tsk salt och 2 krm peppar)
- Skär zucchinin och paprikan i stora bitar ca 1x1 cm
- Finhacka löken
- Hetta upp olja i en gryta eller stor stekpanna
- Fräs lök, paprika och zucchini
- Tillsätt en pressad vitlöksklyfta
- Häll på de krossade tomaterna
- Krydda med kycklingbuljong, honung, oregano och peppar
- Låt puttra ihop ca 5 minuter
- Forma under tiden färsen till ca 15 stycken järpar
- Lägg dem i tomatsåsen
- Lägg på locket och låt koka ca 10 minuter
- Smaka av såsen med ev mer salt och peppar
- Strimla basilikan och strö över innan servering
Servera tillsammans med nykokt pasta och en sallad
Middag på mindre än en halvtimme... Perfekt!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar