Plus i kanten också för att det blev väldigt vackert :)
- 500 g Laxfilé (skinn- och benfri)
- 8 st Potatisar (ca 600 g)
- 6 Soltorkade tomater i olja
- 3 + 1 msk av tomatoljan
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 dl riven lagrad ost
- 100 g Ruccola
- Gör så här
- Skala potatisen
- Skär dem i tärningar och lägg i en stor ugnsfast form (eller långpanna)
- Ringla över 3 msk av tomatoljan
- Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter
- Skär laxen i stora kuber
- Tag ut potatisen ur ugnen
- Lägg laxkuberna uppepå potatisen
- Salta och peppra
- Ställ in i ugnen i ca 10 minuter
- Grovhacka tomaterna
- Blanda tomater med 1 msk tomatolja och pressad vitlök
- Riv osten
- Tag ut potatisen och laxen ur ugnen
- Häll över oljeblandningen, osten och ruccolan och vänd runt så allt blandas
Servera!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar