torsdag 29 mars 2012

Italiensk lax

En väldigt vacker maträtt... God, enkel att göra... Det här blir nog min nästa bjudrätt för att dubbla eller tredubbla receptet medför inte dubbelt med arbete... Skötte sig själv i ugnen medans jag kunde duka klart och röja i köket... Älskar när timern piper, maten är klar och allt annat också är klart :)

Plus i kanten också för att det blev väldigt vackert :)

  • 500 g Laxfilé (skinn- och benfri)
  • 8 st Potatisar (ca 600 g)
  • 6 Soltorkade tomater i olja
  • 3 + 1 msk av tomatoljan
  • 1 Vitlöksklyfta
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 100 g Ruccola
  • Gör så här
Sätt ugnen på 225°
  • Skala potatisen
  • Skär dem i tärningar och lägg i en stor ugnsfast form (eller långpanna)
  • Ringla över 3 msk av  tomatoljan
  • Ställ in i mitten av ugnen i ca 20 minuter
  • Skär laxen i stora kuber
  • Tag ut potatisen ur ugnen
  • Lägg laxkuberna uppepå potatisen
  • Salta och peppra
  • Ställ in i ugnen i ca 10 minuter
  • Grovhacka tomaterna
  • Blanda tomater med 1 msk tomatolja och pressad vitlök
  • Riv osten
  • Tag ut potatisen och laxen ur ugnen
  • Häll över oljeblandningen, osten och ruccolan och vänd runt så allt blandas

Servera!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar