En sån där maträtt där man bara ska ta liiite till för att det är så gott ;)
- 600 g Lövbiff
- ½ dl finstrimlad Purjolök
- 1-2 dl Böngroddar
- 2 msk Sesamfrön
- 1 msk Olja till stekning
- 1½ dl Japansk soya
- 2 msk Mirin (Japanskt risvin)
- 2 msk Strösocker
- 1 Vitlöksklyfta
- 1 msk riven Ingefära
- Blanda ihop ingredienserna till marinaden
- Strimla lövbiffen
- Lägg i köttet i marinaden
- Låt stå och dra i 2-6 timmar i kylskåp
- Hetta upp en stekpanna med olja
- Häll i köttet och marinaden
- Låt köttet steka tills det mesta av marinaden kokat in
- Tillsätt purjolöken mot slutet
- Precis innan servering vänds böngroddarna ner
- Strö över sesamfröna
Servera med tillsammans med ett klibbigt ris (tex basmatiris)
Passar utmärkt att äta med pinnar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar