Lyxa till med lite goda grönsaker och tillbehör... Ångkokade grönsaker och kanske lite vitkål...
Färs
- 500 g Köttfärs
- 1 st Gul lök
- 2 st Vitlöksklyftor
- 3 msk Vatten
- 2 msk Tomatpuré
- Färsk timjan
- Salt och Peppar
- Smör eller olja till stekning
Omelett
- 4 st Ägg
- 1 dl Grädde
- 1 tsk Oregano
- Smör eller olja till formen
"Topping"
- 1 dl Grädde
- ½ dl Creme Fraiche
- 2 dl riven Ost
- 10 cocktailtomater (eller 3-4 vanliga)
- Starta ugnen på 200°
- Skala och hacka lök och vitlök
- Hetta upp smör eller olja i en stekpanna
- Bryn lök och vitlök
- Tillsätt köttfärsen och bryn tills den är genomlagad
- Salta och peppra
- Häll på vatten
- Tillsätt tomatpuré och rör runt
- Strö över färsk timjan
- Låt puttra tills vätskan kokat bort
- Vispa äggen med grädde och oregano
- Smöra eller olja in en ugnsfast form
- Häll omeletten i formen
- Gratinera i ugnen 8-10 minuter
- Blanda samman grädde, creme fraiche och ost
- Skär tomaterna i halvor (eller stora tomater i skivor)
- Tag ut omeletten ur ugnen
- Höj temperaturen till 225°
- Bred ut färsen på omeletten
- Häll över "toppingen"
- Fördela tomaterna överst
- Ställ tillbaka i ugnen ca 10 minuter tills osten smält och får lite färg
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar