I min grönsakslåda i fredags fick jag vad jag trodde var grönkål (men som efter lite närmare undersökning visade sig vara palmkål...) så söndagens rest-lunch fick piggas upp med en nylagad fritatta...
Den här versionen blev kanongod!! Kommer att publicera "originalet" snart också.
Såklart kan du använda grönkål istället!
- 100 g Palmkål (eller grönkål)
- 1 liten gul Lök
- 75 g Fetaost (halvt paket)
- 4 Ägg
- Salt och Peppar
- Olivolja till stekning
- Starta ugnen på 200°
- Klä en smal ugnsform (förslagsvis en limpform) med bakplåtspapper
- Skala och finhacka löken
- Skölj och strimla kålen
- Hetta upp olja i en panna
- Fräs löken några minuter (tills den blir blank)
- Tillsätt kålen och fräs ytterligare några minuter under omrörning
- Knäck äggen i en bunke
- Vispa äggen lätt
- Smula ner osten
- Häll ner kål och lökfräset
- Rör samman
- Häll smeten i den pappersklädda formen
- Grädda i ugnen 15-20 minuter (tills den stelnat)
Lika god varm, ljummen som kall!!
Kanongott till en bit lax... eller skinka... eller vad du vill ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar