tisdag 9 oktober 2012

Kantarellrisotto

Med smak av skog och höst... och en hel massa parmesan!!
Kantareller är min favoritsvamp! Smaken går bara inte att fuska sig till... det är verkligen skogens guld...

  • 1 liter färska kantareller (eller mer om du har...)
  • 1 gul Lök
  • 4 dl Avorioris (eller annat risotto-ris)
  • 10 dl Vatten
  • 4 msk Kantarellfond
  • 2 dl finriven Parmesan
  • Salt och Vitpeppar
  • Olivolja
Gör så här
  • Koka upp vatten och fond i en kastrull
  • Finhacka löken
  • Skär svampen i mindre bitar
  • Hetta upp olivolja i en panna
  • Fräs lök och svamp i några minuter
  • Tillsätt riset och fräs under omrörning tills det blir blankt
  • Sleva över buljongen från kastrullen lite i taget och låt risotton puttra
  • Häll på buljong då och då när det mesta kokat bort
  • Låt koka sammanlagt 25-30 minuter
  • Smaka av med salt och peppar (tänk på att osten som ska tillsättas är salt)
  • Vänd ner den rivna osten strax innan servering så den hinner smälta




Servera som vegetarisk ensamrätt eller tillsammans med en god fisk...
 Nästa gång provar jag nog med en torskrygg...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar