Det var planerat hemmagjord sushi i veckan och eftersom jag hade ett recept på Gari och ingefära från "lådan" så tänkte jag testa att göra själv.
Mycket gott och enkelt att göra... det var det där med att skiva lövtunt bara... Tror jag ska prova med osthyvel nästa gång...
- 100 g Ingefära
- 5 dl Vatten
- 1 dl Risvinäger
- 1 dl Strösocker
- 1 tsk Salt
- Skala ingefäran
- Skiva så tunt du bara kan!! (skär tvärs över fibrerna)
- Koka upp vattnet
- Tag vattnet från värmen
- Lägg ner ingefäran i vattnet och låt ligga 10 minuter
- Sila bort vattnet
- Hetta upp risvinäger, socker och salt i en kastrull
- Rör runt tills sockret löst upp sig
- Lägg ingefäran i en burk
- Häll över vinägerlagen
- Låt stå minst 3 timmar före servering
Ännu godare om det får stå ett dygn...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar